Kvartalisiseste teede koristamine võtab aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussi peale pääsemiseks pidid inimesed täna hommikul lumes ukerdama.
Bussi peale pääsemiseks pidid inimesed täna hommikul lumes ukerdama. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on päris hull, isegi kriitiline olukord linna elamualade kvartalisisestel teedel.





Need teed ei ole aga eeliskorras puhastatavad, mistõttu tuleb lihtsalt oodata, millal koristusfirmad sinna jõuavad. Sellistes kohtades segavad lumekoristust kõige enam parkivad autod.

Teise probleemina tõi abilinnapea välja kortermajadega külgnevad kõnniteed, mida peavad koristama korteriühistud ise. Kui linnaosavalitsused lasevad koristada kergliiklus- ja kõnniteid avalikul alal, siis paljude kortermajade juures tuleb ette sügava lumega kõnniteid.

Hommikul valitses kõige hullem olukord aga bussipeatustes, kust lumi oli suures osas koristamata.

Põhjus seisnes ilmselt selles, et tänavakoristusfirmad lihtsalt ei jõudnud esimese hooga seda tööd ära teha. Veidi enne keskpäeva linnas teist korda kontrollreidi teinud Boroditš kinnitas, et selleks ajaks olid bussipeatused juba puhtamad. Koristusfirmad olid isegi lisajõude rakendanud, et lumeuputusega hakkama saada.

«Puhastusfirmadega oli meil hommikul tõsine jutuajamine,» kinnitas abilinnapea. «Andsin neile järgmise tärmini, et ennelõunaks peavad bussipeatused korras olema ja nüüd on tõesti olukord parem.»

Boroditši sõnul kasutavad linnaosad ülekäikude ja siseteede lumest puhastamisel ka töötuid, keda peaks praegu ametis olema 140 ringis.

Kommunaalameti andmetel oli täna linnas väljas 91 erinevat lumekoristusmasinat ning 33 käsitsitöö brigaadi. Soola oli keskpäevaks tänavatele puistatud 41 ning sõelmeid 3,2 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles