Galerii: järjekordne lumeuputus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaaegu ööpäeva kestnud lumesadu muutis Tallinna tänavad selliseks, nagu üks lumesadu ikka teeb.


Autojuhid aga sõitsid linnas justkui esimest korda. Nii jäid autod üksteise järel kinni Maakri tänava lõpus olevale tõusule, mida kattis paks ja pehme lumepuder. Möödakäijate ja teiste autode juhtide abil lükati need küll üksteise järel mäest üles, kuid vahepeal pikenes läbipääsu ootavate sõidukite rivi ühesuunalise Maakri tänava teise otsani.

Ka teistes kohtades olid teeolud sellised, nagu ikka. Lasnamäe suurematel teedel on harjumuspäraselt kinnisõidetud lumi, vaid Laagna teel on sõidujälgedes asfalti näha. Kõige mugavam tee Tallinnas oli tavapäraselt Järvevana tee. Tõsi, sealgi suutis üks džiibiomanik pirueti teha ning peatuda teeäärse lumevalli vastas, auto nina sõidusuunale vastassuunas.

Ka Pärnu maanteed kattis lõuna ajal kinnisõidetud lumi. Vabaduse puiesteel olid sõidujäljed puhtad, vaid teeäärsed lumevallid olid tublisti kõrgemaks kasvanud.

Kui Tartu maantee oli linnast väljas vähemalt esimestel kilomeetritel küllaltki puhas ja mugavalt sõidetav, siis hoopis teine lugu oli Tartu maantee alguses. Liivalaia ristmikust kuni Sossi mäeni kattis teed enamasti parajalt paks lumepuder. Mägi ise oli aga täiesti puhas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles