Tankeri Pacific Empire õnnetust asus uurima veeteede amet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi lipu all sõitev kütusetanker Pacific Empire.
Hongkongi lipu all sõitev kütusetanker Pacific Empire. Foto: www.panoramio.com

Jaanuari alguses Aegna saare juures madalikule sõitnud Hongkongi lippu kandva tankeri Pacific Empire õnnetust asus uurima veeteede amet.

Veeteede amet kogus õnnetuse kohta vajalikud andmed ja informeeris juhtunust lipuriiki Hongkongi. Tavapäraselt lepitakse seejärel kokku juurdluse läbiviija ehk seda hakkab tegema lipuriik Hongkong või Eesti, kus õnnetus toimus.

«Nüüdseks on veeteede amet saanud Hongkongist vastuse ja on teada, et Eesti on juurdlust juhtiv riik. Juurdlust viiakse läbi koostöös Hongkongi mereadministratsiooniga ning praegu toimub kogutud andmete analüüs,» ütles veeteede ameti pressiesindaja Malle Lõhmus BNSile.

Tema sõnul selguvad laevaõnnetuse põhjused ja asjaolud juurdluse käigus ning enne asjakohaste andmete analüüsi ei ole võimalik õnnetuse täpset põhjust öelda.

Hongkongi lippu kandev tanker Pacific Empire sõitis Aegna saarest idas madalikule 2. jaanuari varahommikul kell 5.45. Keskkonnareostust ei tekkinud ja õnnetuses keegi vigastada ei saanud. Tanker vabastati madalikult sama päeva õhtul kell 21, seejärel suundus laev ankrualale Muuga sadama juures.

Tuukriülevaatusel tuvastati tankeril ulatuslikud põhjavigastused vööris ja vasaku parda neljanda ballastitanki piirkonnas.

8. jaanuaril andis veeteede amet alusele loa ühekordseks ülesõiduks Poolasse Gdanski remondisadamasse. Laev lahkus Eesti vetest järgmisel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles