Kaitsevägi tutvustas Jägala sõjaväelinnaku eskiisprojekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jägala sõjaväelinnakusse kolib tulevikus ka Vahipataljon.
Jägala sõjaväelinnakusse kolib tulevikus ka Vahipataljon. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseministeeriumi ja kaitseväe esindajad tutvustasid eile Jõelähtme vallajuhtidele ja kohalikele elanikele lähiaastatel ehitatava Jägala sõjaväelinnaku eskiisprojekti.


Praeguse eskiisprojekti järgi säilitatakse Jägalas senistest ehitistest vaid ajaloolised mõisahooned ning ehitatakse uued kasarmud, staabihoone, söökla, õppehooned, ambulants, spordikompleks ja sõdurikodu kokku umbes 1500 kaitseväelasele. Samuti rajatakse Jägalasse vajalikud laod, tehnikapark ning parklad nii kaadrikaitseväelaste kui ka ajateenijate sõiduautodele.

Kaitseministeeriumi infrastruktuuriosakonna nõuniku Toomas Laumetsa sõnul möödus avalik arutelu positiivses õhkkonnas.

«Jägalas saavad Tallinna väeosad lõpuks endale kaasaegse linnaku, samas toob kaitsevägi Jõelähtme vallale kaasa suurema turvatunde, töökohti ning uusi elanikke ohvitseride ja allohvitseride näol,» selgitas Laumets.

Täna kuulutab kaitseministeerium välja riigihanke linnaku projekteerija leidmiseks, samuti on käimas linnaku detailplaneeringu koostamine. Planeering peaks valmima suveks.

Sõjalise kaitse arengukava 2009-2018 järgi asuvad sel aastakümnel Jägalasse ümber praegu Tallinnas ruumikitsikuses vaevlevad vahipataljon, staabi- ja sidepataljon, logistikapataljon ning luurepataljon. Need väeosad paiknevad Tallinnas amortiseeruvates linnakutes, samuti ei soodusta väeosade praegune asukoht sõjalise väljaõppe korraldamist, kuna Tallinna liiklusolud raskendavad juurdepääsu harjutusväljadele.

Jägala linnaku rekonstrueerimine kujuneb kaitseministeeriumi selle aastakümne mahukaimaks ehitusprojektiks. Seejuures kaalutakse Jägala väljaehitamist avaliku- ja erasektori koostööprojektina.

Lisaks Jägala linnaku rekonstrueerimisele ehitatakse sõjalise kaitse arengukava järgi selle kümnendi jooksul lõplikult välja kaitseväe Jõhvi, Tapa, Võru ja Paldiski linnakud ning kõik kaitseväe harjutusväljad ja keskpolügoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles