Piilupesa kolimine tekitab lapsevanemates eriarvamusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi Piilupesa hallitavatest ning seentest kahjustatud ruumidest peavad lapsed 1. märtsiks välja kolima.
Viimsi Piilupesa hallitavatest ning seentest kahjustatud ruumidest peavad lapsed 1. märtsiks välja kolima. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimsi kõige suurema, Piilupesa lasteaia kõik 200 last peavad 1. märtsiks asenduspindadele kolima, kuna suurärimehe Toomas Tooli firmale Esmar kuuluvas hoones on võimust võtnud laste tervisele ohtlik hallitus ja seenkahjustus. Paari rühma lapsevanematel on aga hoolekogu valitud asenduspindadele rida etteheiteid.


Piilupesa lasteaia esimese ja teise rühma lapsevanemad saatsid jaanuari lõpus Viimsi vallajuhtidele ning MLA Viimsi Lasteaiad juhatajale Margery Lilienthalile kirja, kus väljendasid oma muret ja rahulolematust, kuna nad ei ole saanud piisavalt teavet selle kohta, kas asenduspinnad vastavad ikka kõigile lasteaedadele esitatavatele nõuetele.

Lilienthal ütles Postimees.ee`le, et Piilupesa 200 last kolitakse kokku kolme kohta - ridamajadesse, eralasteaeda Lillelapsed ning ühte eramusse. Ridamajade omanikega jõuti 1. veebruariks rendilepingu tingimustes kokkuleppele ning seal käivad tööd tervisekaitse ja päästeameti kõigi nõuete täitmiseks.

Koos rühmaõpetajatega on käidud ka eralasteaias ning selgitatud, millised asjad on vaja Piilupesa majast kaasa võtta ja mida tuleb juurde tellida.

Probleem oli Lilienthali sõnul just esimese ja teise rühmaga, mis pidid ümber asuma hoolekogu valitud eramusse Astri teel. Kuna aga paljud lapsevanemad ei olnud selle variandiga nõus, pakuti välja teinegi eramu Amarülluse teel.

«Lapsevanemad käisid Astri tee majas ning leidsid, et seal on külm, kuna rentnik on eramust kaks aastat väljas olnud ning omanik on seal hoidnud vaid minimaalset elektrikütet sees,» ütles Lilienthal selgituseks. «Siis pakutigi välja Amarülluse eramu. Otsisime omaniku üles ning see variant võib täiesti kaalumisele tulla. Eelmisel reedel jõudis aga minuni teave, et õpetajad ei taha Amarülluse teele sugugi minna. See koht asub Astri tee majast umbes kilomeetri võrra kaugemal.»

Ta lisas, et Astri tee eramu asub pargi, spordiväljakute ning Viimsi teiste lasteaedade läheduses, mistõttu on sealt nii ühte kui teise kohta võimalik jalgsi minna. Amarülluse tee maja jääb kaugemale.

Piilupesa esimese ja teise rühma laspsevanemad pidid eilseks otsustama, kumma eramu nad valivad. Lilienthal ise on tervisekaitse ja päästeameti esindajatega käinud mõlemas majas ning nii siin kui seal on vaja mingeid täiendusi teha. Astri tee majas tuleb näiteks trepikäsipuud panna ning trepi ette piirded sättida. Päästeamet nõudis aga avariivalgustuse ja suitsuandurite paigaldamist. Amarülluse tee majas on samuti vaja treppide juurde piirded panna ning teiselt korruselt avariiväljapääs ja trepp ehitada.

Viimsi abivallavanem Urve Palo ütles, et eile õhtuks saabusid lapsevenamate ja õpetajate vastused ning enamus on siiski algul välja valitud Astri tee eramu poolt. Seega hakatakse selle maja kordaseadmisega täie hooga tegelema. Õnneks ei ole seal vaja palju teha.

«Praegu liigume küll selles graafikus, mis me oleme paika pannud,» ütles Palo. «Viimane nädal enne märtsi jääb asjade toomiseks. Peaaegu kogu ulatuses tellime sinna uue mööbli. Nelikümmend aastat vana mööblit kaasa võtma ei hakka.»

Lilienthal on lapsevanematele rahustuseks öelnud, et kõik Piilupesa praegustest ruumidest kaasavõetavad vaibad ja tekstiilist esemed lastakse enne puhastada, et seal ei oleks hallituse ja seenkahjustusi.

Palo mainis, et Piilupesa hoone ehitusekspertiis peaks lõppema veel sel nädalal. Siis selgub, kui palju töid on vaja teha, et 1971. aastal valminud hoone korralikult renoveerida. Pärast seda peab vallavalitsus otsustama, millised tööd on vaja majas igal juhul teha. Esmar peab aga kinnitama, kas nad on sellega nõus, kui palju remont maksma läheb ning milliseks kujuneb vallalt küsitav rent. Veebruari lõpuks või märtsi alguseks selgub, kas Piilupesa saab sügisest vanasse majja tagasi kolida või rendib vald hoopis uued majad.

Palo sõnul on päris uute lasteaedade ehitamise ja vallale rendile andmise konkursil sõelale jäänud viis firmat, kelle esitatud pakkumisi arutas eile valla vastav komisjon. Järgmisel nädalal jõuavad pakkumised vallavalitsusse ning veebruari lõpuks peaks selguma, kas ehitatakse ja renditakse üks või kaks maja ning kes ehitab. See omakorda sõltub Esmariga läbirääkimiste tulemustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles