Kalurid said teada selle aasta püügimahud

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüük
Kalapüük Foto: Küllike Rooväli

Valitsuse kehtestas tänavused kutselise kalapüügi võimalused, mida kasutavad Läänemerel nii kalalaeva kalapüügiloa kui ka kaluri kalapüügiloa alusel püüdjad.


Määruse alusel kehtestatakse ainult Eesti räime- ja tursakvoodist kalalaeva kalapüügiloa alusel kasutatav osa. Samuti sätestab määrus väljaspool Läänemerd kalalaeva kalapüügiloa alusel need kalapüügivõimalused, mida vastavad rahvusvahelised kalandusorganisatsioonid ja Euroopa Liit ei reguleeri, teatas keskkonnaministeerium.

Määrusega kinnitatakse ka Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel 2010. aastaks Eestile eraldatud lubatud kalasaak. Selle määramise aluseks on Eesti ja Vene valitsuste vahelise Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalavarude säilitamise ja kasutamise alase koostöö kokkuleppe ja riikidevahelise kalapüügikomisjoni otsus.

Eesti 2010. aasta räimepüügi kogumaht on 31 007 tonni, sellest võib Liivi lahes püüda 16 809 tonni. Räime püügikvoot Läänemere keskosas vähenes eelmise aastaga võrreldes 1936 tonni võrra, kuid Liivi lahes suurenes 696 tonni võrra. Kilupüügi kogumahuks on 43 522 tonni, kusjuures eelmise aasta maht oli 45 813 tonni. Tursapüügi kogumaht on kokku 1319 tonni, sellest võib Läänemere idaosas püüda 1148 tonni ja Läänemere lääneosas 171 tonni.

Võrreldes eelmise aastaga suurenevad tursa püügivõimalused kokku 160 tonni võrra. Lõhet on Eesti kaluritel Soome lahest võimalik püüda 1581 isendit ja Läänemere avaosast 6784 isendit. 2010. aasta Soome lahe lõhe püügivõimalused jäeti 2009. aasta tasemele, kuid Läänemere avaosa püügivõimalusi vähendati 326 isendi võrra.

Väljaspool Läänemerd kalalaeva kalapüügiloa alusel kasutatavad kalapüügivõimalused jäid samaks.

Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves on Eestile eraldatud koha ja latika püügivõimalused väiksemad kui 2009. aastal, ahvena ja haugi kvoodid aga suurenevad. Teiste kalaliikide püügivõimalused jäävad samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles