Juske pealinna seadusest: selleks on reaalne vajadus

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond laseb Jaak Juskel volikogu aseesimehe kõrgepalgalises ametis jätkata.
Keskerakond laseb Jaak Juskel volikogu aseesimehe kõrgepalgalises ametis jätkata. Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb Tallinna kui pealinna eristaatus määratleda kas pealinna seaduse või mõne teise õigusaktiga.


Tallinna volikogu SDE fraktsiooni aseesimees Jaak Juske teatas, et reaalne vajadus selleks on täiesti olemas. «Ei saa ju pidada normaalseks olukorda, kus 400 elanikuga Nõva vallal ning 400 000 elaniku ja kaheksa linnaosaga Tallinnal tuleb toimetada samas õiguslikus raamistikus,» märkis Juske.

Tallinn täidab riigi pealinna funktsioone, rahastades Juske sõnul oma eelarvest näiteks mitmeid selgelt üleriikliku tähtsusega asutusi. «Nii peaks sätestama seadusandlikult Tallinna ja selle linnaosade õigusliku staatuse, samuti pealinna konkreetsed kohustused ja rahastamismudeli nende kohustuste täitmiseks.»

Sotsiaaldemokraatide arvates aitaks aga paljud Tallinna ees seisvad probleemid lahendada tihedam koostöö teiste Harjumaa omavalitsustega. «Olgu selleks siis kas ühistranspordi- või haridusvõrgu ühine arendamine. Elanike jaoks on oluline, et avalik teenus oleks võimalikult kvaliteetne ja kättesaadav,» rääkis Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles