Holsmer pealinna seadusest: praegu ei aitaks mingi seadus

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri hinnangul ei aita seadus olukorras, kus ametis olev linnapea annab turmtuld vabariigi valitsuse pihta.


Mõne seaduse vastu võtmine ei tähenda Holsmeri sõnul tingimata paremat elu Tallinnas. Palju olulisem küsimus on selles, kuidas Tallinna linna täna juhitakse. «Seadus ei muuda olukorda, kus ametis olev linnapea annab permanentset turmtuld vabariigi valitsuse pihta. Eks selle põhjus on soov näidata end tegelikkusest suuremana, kuid tallinlaste elu ühe poliitiku ego rahuldamine ei aita,» rääkis Holsmer.

Ta sõnas, et pealinna seadus peaks kindlasti ära kirjeldama Tallinna staatuse ja haldusjaotuse. Võrreldes teiste Eesti omavalitsustega on Tallinn ebaproportsionaalselt suur ning sellest tulenevalt peaks läbi arutama ka, milliseid funktsioone peaks linn täitma ja kuidas seda rahastatakse. Niisamuti peaks selle seadusega lahendama maaküsimused - praegu kuulub enamus Tallinna linna territooriumist riigile.

«Pealinna seaduse olemasolul ei karistataks tallinlasi müügimaksu ja kõrge maamaksuga,» märkis Holsmer. Niisamuti peaks seadusega välistama olukorra, kus elatakse aastaid üle oma võimete ning linn viiakse väga keerulisse rahanduslikku olukorda. «Linna laenukoormus seitsme miljardi kroonise aastaeelarve juures koos PPP (avaliku -ja erasektori koostöö) projektidega on pea neli miljardit krooni. Eelmisel aastal oli Tallinn üle 800 miljoni krooniga defitsiidis ning seetõttu teeb linnavõim valusaid kärpeotsuseid lasteaedadelt ja noortespordilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles