G4S paigaldas Vabadussõja võidusamba juurde videovalve

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas
Vabadussõja võidusammas Foto: Toomas Huik

Turvafirma G4S andis politsei käsutusse Tallinna linna videovalve süsteemi täiendava arenduse, mis võimaldab reaalajas jälgida Vabadussõja võidusamba ümber toimuvat.


«Avalikku ruumi paigaldatud kujutav kunst pälvib tihtipeale ebatervet huvi ja võib sattuda vandaalide ohvriks. Meil on kogemus sedalaadi objektide valvega, nii näiteks on G4Si turvatöötajad pidanud korduvalt kinni isikuid, kes on üritanud rüüstata Pirita teel asuvat Amandus Adamsoni loodud Georg Lurichi kuju,» ütles G4S Eesti juhatuse esimees Andrus Ossip.

«Kindlasti ei soovi meist keegi, et midagi taolist juhtuks pealinna keskväljakul, ning seepärast otsustasime pakkuda kaitseministeeriumile abikäe ja paigaldada videovalve,» lisas ta.

«Võidusamba rajamisel otsustati, et auvahtkonda monumendi valvamisel igapäevaselt kasutama ei hakata ning korrakaitsega seotud küsimused lahendatakse elektrooniliste vahenditega. Juba ainuüksi teadmine, et videopilt monumendi ümbrusest jõuab ööpäevaringselt politseisse, on preventiivse iseloomuga. Olime meeldivalt üllatunud turvafirma G4S pakkumisest paigaldada oma kulu ja kirjadega valvekaamerad,» ütles kaitseministeeriumi asekantsler Martin Hurt.

Põhja politseiprefektuuri juhtimiskeskuse juhi Vahur Tamuri sõnul on videovalve süsteem Tallinna kesklinnas ennast igati õigustanud, mistõttu on see koostöös linnavalitsusega laienenud Tallinnas ka mujale. «Videovalvest on abi nii reaalajas avaliku korra tagamisel, kui ka erinevate menetluste raames juba salvestiste vaatamisel,» kinnitas Tamuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles