Sotsid: ajaleht Pealinn tuleb muuta veelgi paremaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn.
Ajaleht Pealinn. Foto: Toomas Huik

Kuna küsitluste järgi loeb Tallinna ajalehte Pealinn ligi kolmandik linlastest, siis tuleb Tallinna linnavolikogu aseesimehe Katrin Saksa sõnul väljaande kaotamise asemel muuta see veelgi paremaks.

Tallinnas koalitsioonis olev Sotsiaaldemokraatlik Erakond on seisukohal, et linnameediat tuleb muuta usaldusväärsemaks, teatas SDE pressiesindaja.

«Turu-uuringute AS küsitlus näitab, et 30 protsenti tallinlastest on ajalehe Pealinn püsilugejad, seega peame keskenduma mitte selle infoallika kadumisele nagu soovib Reformierakond, vaid veelgi paremaks tegemisele,» ütles Saks.

«Nii Pealinna kui teiste linna infokanalite tegevuskulud kaetakse maksumaksjate rahaga, loomulikult peab see olema ka reguleeritud,» toonitas Saks. Tema sõnul
toetavad sotsiaaldemokraadid linnameediat, mille eesmärk on olla kodaniku teenistuses.

«Sel põhjusel sai koalitsioonileppesse sisse ettepanek luua Tallinna meedianõukogu, kuhu on kaasatud nii opositsiooni kui koalitsiooni esindajad ning tunnustatud meediaeksperdid,» märkis Saks.

Meedianõukogu tõhusus sõltub Saksa hinnangul ennekõike sellest, kas linnameedia arendamise nimel suudetakse hoiduda poliitilisest kemplemisest. «Loodava nõukogu esmane ülesanne peab olema reeglite ja järelvalvesüsteemi kehtestamine. Oluline on tagada tasakaalustatus ja kvaliteet ning unustada poliitiliste punktide korjamine,» ütles Saks.

Linna meediakanalite usaldusväärsemaks muutmisel loodavad sotsid koostööle opositsiooniga.

«Arvestades, et tegemist on maksumaksja rahaga, on latt mistahes linna meediakanali edendamisel väga kõrgel,» märkis Saks. «Usume, et opositsioon loobub poliitilisest sõnasõjast ning teeb konstruktiivseid ettepanekuid, kuidas linnakodanikele vajalik infoallikas usaldusväärsemaks muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles