Toivo Maimets: miks me vananeme?

Toivo Maimets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrietta Lacks – surematu või ikkagi surnud? Ta suri 1951. aastal vähki, ent tema rakud elavad ja neid paljundatakse sadades maailma laborites. Fotol on Henrietta Lacks ja tema abikaasa David Lacks umbes aastal 1945.
Henrietta Lacks – surematu või ikkagi surnud? Ta suri 1951. aastal vähki, ent tema rakud elavad ja neid paljundatakse sadades maailma laborites. Fotol on Henrietta Lacks ja tema abikaasa David Lacks umbes aastal 1945. Foto: The New York Times

Sellest, kas surematus on olemas ja kui pikaks võiks inimese elu venitada,  kirjutab Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets.

Küllap on selle küsimuse vastu huvi tundnud kõik. Küsimusele vastust otsima ajendab meid nii uudishimu – mis toimub kõikide elusorganismide sees, et vananemise eest kellegi pääsu pole – kui ka lootus, et saadud teadmised võimaldavad vananemisprotsessi pidurdada. Et seda vältida õnnestub, keegi vaevalt loodab.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles