Roolijoodiku auto all lohisenud naine ootab endiselt õiglust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seitse aastat tagasi purjus juhi hoolimatuse tõttu ligi pool kilomeetrit auto all kaasa lohisenud naine käib õnnetuse põhjustajaga hüvitise saamiseks kohut juba üle seitsme aasta.

2002. aasta suvel vapustas kogu Eestit Pärnus juhtunud liiklusõnnetus, kui purjus naine sõitis autoga vöötrajal otsa Rita Kalbusele ja tema 12-aastasele tütrele Maritile. Kui tütar pääses õnnetusest kriimustuse ja šokiga, siis tema ema jäi auto alla kinni ning kuigi ta täiest kõrist kisendas, sõitis juht edasi, vahendas ERR Uudised «Ringvaadet».

Auto all lohisenud Rita Kalbuse vigastused olid sedavõrd rängad, et terve nädal hoiti teda haiglas narkoosi all ning järgmised neli nädalat tohtis ta ainult lamada, ta kaotas õnnetuse tagajärjel 80 protsenti oma töövõimest ning oli sunnitud ennast ja oma tütart ainult töövõimetuspensionist ülal pidama

Mullu detsembris langetas Pärnu maakohus otsuse ja rahuldas Rita Kalbuse hagi Karin Arula suhtes, kuid seda ainult osaliselt, sest nõutud poole miljoni krooni asemel mõistis kohus Karin Arulalt välja 150 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles