Eesti presidendi mõnitamine našilaste poolt Mihkelsoni ei üllata

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naši liikmed tänavuses laagris Seligeri järve juures.
Naši liikmed tänavuses laagris Seligeri järve juures. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa noorteliikumise Naši suvelaager Seligeri järve ääres riigikogu liiget Marko Mihkelsoni ei üllata, muu hulgas leidis ajakirjanduses vastukaja ka laagrisse toodud siga, keda hüütakse Ilveseks.

Eesti lipuvärvidega tähistatud aedikus elavat siga hüütakse Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese järgi, kuid Eestit on meeles peetud mujalgi, kirjutab Mihkelson oma blogis.

«Ühel suurel stendil on näha kolme riigi - Eesti, Ukraina ja Gruusia lipud kõrvuti «onu Samiga» ning sellel küsimärgiga tekst müüdavusest,» märgib ta.

Mihkelsoni sõnul ei maksa sellist võltsmaailma propageerimist üle tähtsustada.

«Našid on ise Venemaa võimude mängukannid ja seetõttu võivad ka nende märklauad vastavalt ülevalt poolt tulevatele korraldustele muutuda. Veel eelmisel aastal oli Boriss Jeltsin näiteks põlu all, nüüd hoopiski kõrvuti Putiniga suurtel plakatitel,» kirjutas Mihkelson.

Ometi näitab Seligeri laager Mihkelsoni hinnangul Venemaa võimueliidi ideoloogilist maailmataju.

«Moskva räägib ühest küljest, et maailm on vabanenud ideoloogilisest vastasseisust. Samas külvatakse noorte seas sihikindlat vaenu teisitimõtlemise, sõnaga demokraatia põhialuste vastu,» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles