Pooled Eesti kohtutäiturid on distsiplinaarkorras karistatud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Justiitsministeerium karistas eelmisel aastal erinevate rikkumiste eest 24 kohtutäiturit distsiplinaarkorras, üldse tegutseb Eestis 47 kohtutäiturit.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus ütles ERR-i uudisteportaalile, et täituritele tõid distsiplinaarkaristused näiteks võlgnikelt saadud rahade sissenõudjatele edasikandmisega viivitamine, mitmete protseduurireeglite eiramine aga ka võlgnikelt laekunud rahadega isiklike arvete tasumine, vahendab ERR Uudised.

Kohtutäitur Urmas Tärno ütles ERR-i uudisteportaalile, et kuna ministeerium on ise võtnud endale väga suure otsustusõiguse täitemenetluse läbiviimisse sekkumisel, siis ei ole kohtutäitur alati motiveeritud ministeeriumiga karistuse määramise õigsuse üle vaidlema, eriti kui trahvisumma on väike või kui karistuseks on noomitus.

«Statistikasse jäävad sellised juhtumid aga sisse koos tõeliste rikkumistega. On ka juhtumeid, kus kohus on leidnud, et ministeerium ületas täiturile karistust määrates oma pädevust ning karistus on seetõttu tühistatud,» kinnitas Tärno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles