Kohtusse hilinemine lükkas Liis Haaveli kohtuotsuse kuulutamise edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel ja Vello Loit kohtupingis.
Liis Haavel ja Vello Loit kohtupingis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohus lükkas täna edasi vanuritelt nende kinnisvara ja raha väljapetmises süüdistatava Liis Haaveli ja tema kaaslaste kohtuotsuse kuulutamise, sest Haaveli kaassüüdistatav Vello Loit hilines kohtusse.

Kuna Loit õigeks ajaks kohtusse ei jõudnud, siis lükkas kohus otsuse kuulutamise neljapäeva hommikuks, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Jaanuari lõpus nõudis Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler Haaveli süüdimõistmist kõigis süüdistuses toodud kuriteoepisoodides ning tema karistamist reaalse nelja aasta, nelja kuu ja 12 päeva pikkuse vangistusega.

Koos Haaveliga kolmes pettuses osalenud Loidile taotles prokurör tingimisi kahe aasta, nelja kuu ja 23 päeva pikkust vangistust ning Haaveliga ühes pettuses osalenud Raivo Palmrele tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, samuti taotles ta kolmikult välja mõista kannatanute tsiviilhagid kokku üle 2 miljoni krooni.

Haavelit süüdistatakse kinnisvarapettustes ning sülearvutite ja mobiiltelefonide pettusega omandamises, kuid naine ise on kohtus kinnitanud, et ta ei ole kuritegusid sooritanud, vaid aitas omast heast tahtest vanainimestel eluga toime tulla - sõidutas neid arsti juurde, käis nende kodudes koristamas ja tõi neile süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles