Väikseimad esinduskulude arved olid Reformierakonna liikmetel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon tööhoos
Riigikogu Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon tööhoos Foto: Toomas Huik.

Riigikogu liikmete mullustest kuluhüvitiste aruannetest selgub, et kõige väiksemad esinduskulu arved esitasid Reformierakonna liikmed, kes jagasid omavahel ära fraktsiooni ühise väljasõidu toitlustuskulud.

Enamik Reformierakonna liikmetest on eelmise aasta 1. märtsi seisuga esitanud riigikogu raamatupidamisele arved 36 krooni ja 60 sendi hüvitamiseks, mis torkasid silma kui väikseimad esinduskuludesse kantavad summad.

1. veebruaril esitas enamik fraktsiooni liikmetest esinduskulude arve 52 krooni ja 22 sendi eest.

Reformierakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Viks selgitas, et selle raha eest toitlustati fraktsiooni liikmeid Valga maakonna visiidil.

«Traditsioonilised maakonnavisiidid toimusid igal kuul. Antud arved olid mõlemad Valgamaa visiidilt,» ütles Viks.

Jaanuaris käis kogu Reformierakonna parlamendirühm tutvumas Harjumaa eluoluga, märtsis käidi kohtumas Järvamaa elanike ja ettevõtjatega, aprillis Viljandimaal ja mais Hiiumaal.

Ka Keskerakonna fraktsioon käis mullu jaanuaris täiskoosseisus maakonnavisiidil. Nende sõit ja kohtumised Saaremaal läksid aga maksma 3495 krooni ja 45 senti liikme kohta.

Fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul oli väljasõidul ühendatud nii fraktsiooni traditsiooniline istungjärgu alguse töönõupidamine kui ka ekspertide esinemised. Kulusid läks nii väljasõidule maakonda kui kohtumistele seal.

Esindus- ja vastuvõtukuludena võivad riigikogu liikmed esitada tehtud kulutusi ruumide, esitlustehnika ja esindusrõivaste üürile ja laenutusele, samuti kulutusi toitlustusele, kingitustele ja muule valijatega kohtumiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles