Saaremaa atraktiivne turismiobjekt seisab kasutuseta

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve tuletorn.
Sõrve tuletorn. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Kui Hiiumaa pakub turistidele võimalust külastada kolme tuletorni, siis Saaremaal pole seda võimalust isegi maalilise Sõrve sääre tipus asuvas majakas.

«Mulle on pakutud 500 krooni, et saaks majaka tippu ronida, kuid mis ma saan teha, kui veeteede amet peab objekti turistidele liiga ohtlikuks,» lausus Meie Maale Torgu vallavalitsuse liige Valdek Kaus, kes turismihooajal tegeleb majaka lähistel meenete müügiga.

«Kui ütlen, et ei saa, vastatakse imestunult, et palju siis maksta tuleb, et majaka otsa pääseda.»

Tegelikkus on teine. Ehkki Torgu vallal oleks Hiiumaa Kõrgessaare valla eeskujul võimalus taotleda veeteede ametile kuuluvat majakat ka turismi otstarbeks enda kasutusse, pole sõnadest kaugemale mindud.

«Meil on küll plaanid pakkuda Sõrve tuletorni ka turistidele, kuid praegu veab seda projekti MTÜ Sõrve Külastuskeskus,» lausus Torgu vallavanem Tiit Põld.

«Kui neil ei õnnestu, siis peaks vald ise veeteede ametile taotluse tegema, et Sõrve tuletorn turismiobjektiks muuta. Statistika näitab, et külastajaid võiks olla rohkem kui Kaali kraatri ja Mustjala panga puhul. Küsimus pole isegi Torgu valla võimalikus turismiobjektis, vaid see oleks kindlasti ka Saaremaa üks külastatavamaid turismimagneteid.»

Veeteede ameti Saaremaa navigatsioonimärgistuse talituse juhataja Jüri Kuusk ütles, et veeteede ameti kui riikliku asutuse esmaeesmärk on Sõrve majaka abil tagada laevade ohutu navigatsioon merel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles