Tallinn eraldab lumeveoks ligi kaks miljonit krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsus eraldab reservfondist kommunaalametile 1 800 000 krooni lume väljaveo kulude katmiseks.


Selle raha eest korraldab kommunaalamet lume väljavedu peamiselt ohtlikult kitsenenud sõiduradadega magistraaltänavatelt, ristmikelt ning ülekäigukohtadest.

Linnaosade valitsused organiseerivad lumekoristustöid kõrvaltänavatel ning kvartalisisestel teedel. Tänavuse linnaeelarve planeerimisel lähtuti varasemate aastate kogemustest ning mullu detsembri alguses ei osanud keegi prognoosida nii lumerohket talve, siis jääb tänavuses eelarves lumekoristuseks ettenähtud vahenditest väheks, teatas Raepress.

Tallinnas on jaanuari algusest kuni tänaseni Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmetel maha sadanud 38,4 mm sademeid.

EMHI andmetel mõõdeti Tallinn-Harku ilmajaamas lume paksuseks 3. jaanuari 2010 hommikul rekordilised 62 cm. Eelmine rekord pärines 1968. aasta 18. märtsist, mil lumekatte paksus oli 59 cm. 31. jaanuari hommikul mõõdeti lumekihi paksuseks 39 cm ning 1. ja 2. veebruaril sadas juurde veel 15 cm lund. Hetkeseisuga on lumekihi paksus Tallinnas 54 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles