Riigikohus soovitab Sakkarti ametist vabastada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sakkart hoiab käes Svetlana Loginova kirjutatud raamatut «Bandiitlik Ida-Virumaa». See räägib võitlusest kuritegevusega 1990. aastatel, milles ka Sakkart kohtunikuna kaasa lõi.
Jüri Sakkart hoiab käes Svetlana Loginova kirjutatud raamatut «Bandiitlik Ida-Virumaa». See räägib võitlusest kuritegevusega 1990. aastatel, milles ka Sakkart kohtunikuna kaasa lõi. Foto: Põhjarannik

Riigikohtu üldkogu tegi presidendile ettepaneku vabastada ametist kohtunik Jüri Sakkart, kes eelmisel nädalal altkäemaksukahtluse tõttu vahistati.


Praegu ametlikult veel Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumaja juhtiv Jüri Sakkart esitas eelmisel nädalal riigikohtu esimehele avalduse, milles palus ennast omal soovil ametist vabastada.

Kohtu üldkogu rahuldas palve ja tegi presidendile ettepaneku Sakkart ametist vabastada, teatas riigikohtu pressiesindaja.

Vastavalt kohtute seadusele vabastab esimese astme kohtuniku ametist president riigikohtu esimehe ettepanekul.

Kapo töötajad pidasid Sakkarti kolmapäeval kinni, kahtlustades teda kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ulatuva altkäemaksu vastuvõtmisega nõustumises ja selle nõudmises.

Samuti heidetakse Sakkartile ette riigisaladuse avalikustamist ning kriminaalasja kohtueelse menetluse, sealjuures jälitusmenetluse andmete ebaseaduslikku avaldamist.

Reedel võeti Sakkart Pärnu maakohtu otsusega ka vahi alla.

Detsembri alguses pidas kapo kinni Sakkartist ligi 60 kilomeetrit Vene piirile lähemal töötanud ametivenna - Narva kohtuniku Mihhail Komtšatnikovi. Jaanuaris mõisteti Komtšatnikov altkäemaksu nõudmises ja võtmises süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles