Ministeerium lubab heina teha augusti lõpuni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinamaa.
Heinamaa. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Tulenevalt heitlikest ilmaoludest ning tulles vastu põllumajandustootjate palvele otsustas põllumajandusministeerium pikendada pindalatoetuste alla käiva heina niitmiseks ja koristamiseks ettenähtud tähtaega ühe kuu võrra.

Põllumajandusministri määruse kohaselt pidid pindalatoetuse saamiseks olema rohumaad niidetud ja niide koristatud 31. juuliks.

«Meie poole on pöördunud paljud loomapidajad ning põllumajandustootjate esindajad palvega pikendada kohustusliku niitmisnõude tähtaega. Jaanipäeva eel oli pikk kuivaperiood, millele järgnesid pidevad sajud, mistõttu pole osadel loomapidajatel olnud võimalik heina teha. Saades aru kujunenud olukorrast, otsustasime pikendada heinamaade niitmisnõude tähtaega ühe kuu võrra,» selgitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Hilisem niitmistähtaeg puudutab neid põllumajandustootjaid, kellel ei ole olnud liigniiskuse tõttu võimalik heinamaid niita. Pikenduse saamiseks peavad nad esitama PRIA-le vastavasisulise teatise nende rohumaade kohta, mida pole liigniiskuse tõttu olnud võimalik nõuetekohaselt niita ja koristada. Teatises tuleb kindlasti ära märkida konkreetne massiivi ja põllu number, mida niita pole saanud. PRIA-l on seejärel õigus kontrollida, kas nõude mittetäitmine oli seotud liigniiskusega.

Heinamaade kohustuslik niitmisnõue puudutab põllumajandustootjaid, kes on taotlenud ühtset pindalatoetust, ebasoodsamate piirkondade toetust, põllumajanduslikku keskkonnatoetust, Natura 2000 toetust põllumajandusmaale ja Natura 2000 toetust erametsamaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles