Õuealade korrastamiseks saab rahataotlusi esitada 12. märtsini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taotletud rahaga saab ka mänguväljakuid rajada.
Taotletud rahaga saab ka mänguväljakuid rajada. Foto: Margus Ansu.

Tänavu on korteriühistutel taas võimalik taotleda Tallinna linnalt toetust õuealade heakorrastamiseks, 2010. aasta eelarves on selleks eraldatud 10 miljonit krooni.


Tallinn asus toetama korteriühistute hoovialade korrastamist 2005. aastal, mil 90 korteriühistut said selleks toetust kokku 10 miljonit krooni. Ühistute suure huvi tõttu otsustati koostööd jätkata ning 27. märtsil 2006. aastal jõustus Tallinna linnavalitsuse määrus, millega kehtestati projekti «Hoovid korda» raames hoove korrastavate korteriühistute toetamise kord.

Projektile on nelja viimase aasta jooksul linnaeelarvest eraldatud 64 miljonit krooni. Nimetatud summa ulatuses toetas linn 2006. aastal 98, 2007. aastal 120, 2008. aastal 139 ning 2009. aastal 183 korteriühistu hoovide korrastamist.

Korteriühistutel on linnalt toetust võimalik taotleda hoovis asuvate teede ja majaesiste kõnniteede rajamiseks ning remondiks; parkimisplatsi, prügimajade või prügikonteinerite rajamiseks või parendamiseks; sadevete probleemide lahendamiseks hoovis; haljasala, puhkeala või muu avatud ala rajamiseks või parendamiseks; kõrghaljastuse rajamiseks või parendamiseks; mängu- või spordiväljaku ning puhkeala rajamiseks või parendamiseks; tänavavalgustuse, aedade või piirete paigaldamiseks või parendamiseks ning hooviinventari paigaldamiseks või korrastamiseks.

Projekti «Hoovid korda» raames 2010.aastal toetuse saamiseks on korteriühistutel vaja esitada oma linnaosa valitsusele vormikohane avaldus koos avalduse koosseisus olevate lisadega hoovide heakorrastamiseks ning vähemalt kolm hinnapakkumist tehtavatele töödele.

Korteriühistutel on õigus linnalt toetust saada kuni 70 protsendi ulatuses projekti maksumusest. Toetuse maksimaalseks suuruseks on kinnitatud 250 000 krooni aastas ning 625 000 krooni kolmel aastal kokku. Toetus makstakse välja toetusesaaja poolt esitatud kuludeklaratsioonide alusel ning eelnevalt tehtud töö kvaliteeti kontrollides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles