Rahvaliit ei lubaks tänases Eestis eutanaasiat

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing / Corbis / Scanpix

Rahvaliidu aseesimehe Ene Tombergi sõnul ei peaks Eestis eutanaasiat seadustama seni, kuni me pole suutnud oma tervishoiusüsteemi piisavalt hästi tööle saada ja riik vaevleb sotsiaalprobleemide küüsis.


«Halastussurm ei saa olla lahendus ühiskonnas, kus tervishoiusüsteemis valitseb rahapuudus ning raske haige või puudega inimese otsust võib mõjutada tema varanduslik seis,» rääkis Tomberg Postimees.ee'le.

«Täna, kus Eestis on tööpuuduse tingimustes väidetavalt ligi 90 000 inimest jäänud tervisekindlustuseta, on ühiskonnas ebasobiv aeg arutada arstiabi alternatiivina ka eutanaasia võimaldamist.»

Aruteludes nii tõsise teema nagu eutanaasia üle peaksid esmamulje põhjal pooldavalt suhtujad Tombergi väitel enesele aru andma, et arutleme ju inimese elu tahtliku lõpetamise üle.

«Just seepärast ei saa mina lastearstina olla nõus ettepanekuga seadustada surmale kaasaaitamist.»

Arstid on tema sõnul andnud vande aidata oma patsiente nende raskes haiguses, mitte aidata kaasa nende lahkumisele elust.

«Kes on otsustaja selle üle, millal lõpetada aktiivne või toetav ravi, milliste raskete tervisehäiretega või puuetega inimese elu ei ole mõtet pikendada? Arst saab selleteemalistes aruteludes olla vaid kaasarääkija ja selgitaja.»

Postimees.ee küsib täna parlamendierakondade esindajatelt, mida nad arvavad aktiivse eutanaasia seadustamisest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles