Aab: surmatõbi võib osutuda ravitavaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

 Eutanaasia Eestis seadustamist kommenteerinud keskerakondlasest ekssotsiaalministri Jaak Aabi sõnul võivad praegu ravimatud seisundid osutuda tulevikus ületatavateks.

Tema sõnul võib idee eutanaasia seadustada tunduda esmapilgul populaarne, kuid süvenemisel kerkib rida küsimusi.

«Inimene võib avaldada soovi eutanaasiaks kriisisituatsioonis, depressioonis, kus ta ei oska selgelt hinnata elu jätkumise võimalust. Ta näeb eutanaasias lahendust just selles seisundis,» kirjeldas Aab.

Tema sõnul ei ole eetiline anda ka arstile võimalust otsustada patsiendi elu üle - see peaks jääma inimese enda pärusmaaks.

«Samuti ei tea me, milleks arenev meditsiin võimeline on, väljapääsmatud tervislikud seisundid ei pruugi olla fataalse lõpuga, alati jääb võimalus paranemisele.»

Diskussioon eutanaasia üle on Aabi sõnul tervitatav. «Ootaks arstide ja juristide arvamust selles küsimuses. Seni kui probleemsetele küsimustele pole vastust, ei saa kiirkorras eutanaasiat ka lubada.»

Postimees.ee küsib täna parlamendierakondade esindajatelt, mida nad arvavad aktiivse eutanaasia seadustamisest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles