Uued eksperdid stardivad Eestist Haitile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Päästemeeskonna embleem
Eesti Päästemeeskonna embleem Foto: Raigo Pajula

Eile asus Eestist teele maavärinas kannatanud Haitile väljaõppinud ja kogemustega tehnik, järgmisel nädalal sõidab kohale ka meedik. Mõlemad jäävad humanitaaroperatsiooni välilaagrit teenindama ligi kuuks ajaks.

Eile alustas lendu Haiti poole Eesti Päästemeeskonna liige, tehnik Rainer Asuküla, kes on Sisekaitseakadeemia päästekooli õppejõud. Päästeameti välissuhete büroo juhataja Jevgeni Jutkevitši sõnul osales Asuküla ka Pakistani missioonil ning on osa võtnud mitmest õppusest.

Meedikuna sõidab Haitile Lääne-Tallinna Keskhaigla arst Jaak Talving, kes alustab sõitu järgmisel teisipäeval. «Jaak on osalenud Indoneesia missioonil ja mitmel õppusel ning on EDRT meditsiini rühma juht,» sõnas Jutkevitš.

Plaani järgi jõuab Asuküla kohale homme, Talving kolmapäeval. Tagasi Eestisse tulevad nad kuu hiljem ehk 12. märtsil.

«Mõni päev enne nende lahkumist välilaagrist jõuab sinna neid väljavahetav paar, samuti tehnik + meedik,» lisas Jutkevitš.

«Rainer on laia profiiliga mehaanik, ka pritsumees Tapa komandos. Jaak on anestesioolog, omab palju teadmisi ka erakorralisest meditsiinist ja on päästemeeskonna liige üle 10 aasta,» kiitis ta meeste kogemusi.

Haitile asuvad nad tööle segameeskonnas, kus on nii Rootsi, Norra, Taani, Soome kui Eesti eksperte - kokku 16 inimest. Nende ülesanne on teenindada 300 humanitaartöötajale püstitatud rahvusvahelise humanitaarpartnerluse (IHP) välilaagrit, mis peaks praeguse plaani järgi töötama 1. maini, vahendas Jutkevitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles