Pomerants proovib järgmisena ka piirivalvuri ametit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants tegi 24-tunnise vahetuse Tallinna Lilleküla komando päästetöötajana
Siseminister Marko Pomerants tegi 24-tunnise vahetuse Tallinna Lilleküla komando päästetöötajana Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Siseminister Marko Pomerants, kes töötas ööpäevase vahetuse päästjana, läheb järgmisena idapiirile piirivalvuri ametit proovima.

Pomerants töötas kolmapäeval ööpäevase vahetuse Tallinna Lilleküla komandos päästetöötajana.

«Minu plaan päästetöötajana kätt proovida oli eelkõige ajendatud soovist selles valdkonnas paremini orienteeruda, mitte PR-sõud teha,» ütles Pomerants BNS-ile.

Siseminister sõnas, et kolm eesmärki, mis ta endale endale enne päästetöötaja rolli proovimist püstitas, on täidetud.

«Kõigepealt tahtsin teada saada, milline mees oma igapäevases töös on Lilleküla komando rühmapealik Roman Ruotsi, kuna tema oli väga tulihingeline läbirääkija päästjate palgaküsimuste osas. Veendusin, et tegu on tõelise professionaaliga,» sõnas Pomerants.

Siseministri sõnul huvitas teda teiseks päästjate teadlikkus sisejulgeoleku valdkonnast laiemalt. «Selleks oligi ilmselt vaja minna nende sekka ja arutleda probleemide üle silmast silma,» ütles ta. «Kui päästjate palgatingimuste läbirääkimistel võis tunduda, et see on üsna kitsas, siis tegelikus elus see õnneks nii ei ole,» sõnas Pomerants.

Kolmanda põhjusena tõi ta välja soovi tunnetada oma nahal, mis tähendab olla päästetöötaja. «Võib öelda, et ühe 24-tunnise vahetuse raames sain pildi pirtsumehe töisest argielust,» kinnitas Pomerants.

Siseministri päästjaks olemise vahetuse jooksul jooksul toimus üks õppus, lisaks edastati kolm väljakutset ning üks valehäire. «Esimene väljakutse oli ühe alkoholijoobes vanaproua transportimine üheksandalt korruselt kiirabiautosse,» ütles Pomerants.

Järgmise nädala teisipäeval töötab siseminister koos siseministeeriumi migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakonna juhataja Ruth Annusega piirivalvurina idapiiril.

«Tulevikus soovin kindlasti tutvuda ka reaalse politseiniku tööga, kuid kuna see valdkond on üsna lai, siis jääb hetkel lahtiseks - millal, kus ja kuidas seda ülesannet täidan,» lisas Pomerants.

Siseministeeriumi valitsemisalal on lisaks päästeametile ning politsei- ja piirivalveametile ka kaitsepolitseiamet, sisekaitseakadeemia ning maavalitsused. Maavanemana on Pomerants juba töötanud, aastatel 1995-2003 oli ta Lääne-Viru maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles