Allikmaa kummutab jutud koondamislainest

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa nendib, et muid võimalusi enam pole ja tuleb minna programmi kallale - uudiseid, laste- ja ühiskonnasaateid ei kärbita, aga arutluse alla võetakse taas Eurovisioonil osalemine.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa nendib, et muid võimalusi enam pole ja tuleb minna programmi kallale - uudiseid, laste- ja ühiskonnasaateid ei kärbita, aga arutluse alla võetakse taas Eurovisioonil osalemine. Foto: Raigo Pajula.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa lükkas tagasi eilses Eesti Päevalehes endise telejuhi Ilmar Raagi vahendatud kuuldused, nagu kavatseks ERR pingelise eelarve tõttu koondada 50–70 inimest.

«Meil ei ole mingit koondamisplaani ega koondamiskampaaniat käsil,» kinnitas Allikmaa. «Ma ei tea, kust Ilmar Raag selle arvu võtab.»



Allikmaa selgitas, et rahvusringhääling on tegelnud kulude kokkuhoiuga, sealhulgas koosseisu vähendamisega pidevalt alates Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio ühendamisest mulluse suve algul, mil selline kavatsus sai ka kõigile avalikult teatavaks tehtud.



Prognoosid täpsustuvad


Pisut rohkem kui aastaga on rahvusringhääling koondanud rohkem kui 700 töötajast umbes veerandsada, peamiselt tele- ning raadiosüsteemis dubleerivatel ametikohtadel olnud inimesed.



Allikmaa lisas, et sel aastal tuleb koondada veel mõned üksteisega sarnaseid ameteid pidavad inimesed, ent nende täpset arvu ei osanud ta Postimehele veel öelda, sest eelarve prognoosid täpsustuvad alles järgmise kuu lõpuks.



Kuna rahvusringhäälingus töötab üle 90 pensioniealise inimese, kavatseb Allikmaa koosseisu vähendamisel kasutada taktikat, et pensionipõlvele jäävate töötajate asemele uusi ei palka, vaid jagab nende senised töökohustused teiste inimeste vahel.



«Me ei taha koondada täistööjõus inimesi,» lausus Allikmaa. «Vajadusel oleme katsunud neile leida pigem teise töö.»



Ehmatav lugemine


Allikmaa kinnitas Postimehe vahendusel kõigile rahvusringhäälingu töötajaile, et 50–70 inimese koondamise kohta levivad jutud ei vasta tõele ning ERRi töötajad oma saatuse pärast muretsema ei pea.



«Seda oli ehmatav lugeda,» sõnas Allikmaa Raagi vahendatud kuulduste kohta eilses Eesti Päevalehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles