Peterson: me ei luba trammi- ja trollikoondises palku vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson.
Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson. Foto: Peeter Langovits.

Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson on kategooriliselt selle vastu, et elektrihinna järsu tõusu tõttu aprillis hakkaks Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) oma töötajate palku alandama.


Peterson kinnitas, et TTTK-s on olemas kehtiv kollektiivleping, milles on sätestatud töötajate palgatase. Ametiühingu loata ei saa ettevõtte juhatus ühepoolselt palkasid vähendada ning ametiühing ei kavatse kollektiivlepingu muudatustele alla kirjutada.

«Trammi- ja trollipargis on palkasid juba vähendatud ning me ei kavatse kindlasti uuele vähendamisele oma allkirja anda,» ütles Peterson. «Me ei näe mingit põhjust kinkida Eesti Energiale raha töötajate taskust. Tuleb leida mingi muu lahendus.»

Ta lisas, et streikimiseks ei ole ka praegu põhjust, kuna kollektiivleping paneb asjad paika. Küll oli Tallinna autobussikoondise ametiühing juba lahkelt lubanud, et kui streigiks läheb, siis tullakse ametivendadele appi.

«Praegu ei tee me midagi,» ütles Peterson. «Kui tööandja algatab läbirääkimised, siis me võtame need muidugi vastu, kuid minu hinnnangul on tööandjal mõistlikum algatada läbirääkimised Eesti Energia ja majandusministeeriumiga. Ma usun, et ettevõtte juhtkond saab ise ka olukorrast aru ning võtab hinnapakkumisi mujalt. Arvan, et asi laheneb ilma palgalanguseta.»

TTTK juhatuse esimees Toomas Sepp sai 8. veebruaril Eesti Energialt uue elektrihinna pakkumise. Selle järgi peaks elektri hind trammi- ja trollibussikoondisele 1. aprillist kasvama 43 protsenti. Sepp kinnitas, et kui niisugune hinnatõus peaks tõesti tulema, ei ole ettevõttel muud võimalust, kui alandada töötajate palkasid või senisest rohkem hakata kasutama osalist tööaega.

Aprilli algusest peavad suurtarbijad hakkama elektrit ostma vabaturuhindadega. Selliseid ettevõtteid on Eestis umbes 250.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles