Tallinn korraldab lauluväljakul järjekordse tööbörsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargivaht.
Pargivaht. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinn korraldab järgmisel teisipäeval algusega kell 12 lauluväljakul tööbörsi, kus tutvustatakse ja pakutakse ligi 400 sotsiaalset töökohta.


Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul on töötute huvi sotsiaalsete töökohtade vastu jätkuvalt suur ning seetõttu korraldab linn järjekordse tööbörsi. Samasugused ettevõtmised toimusid eelmisel kevadel autobussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises.

«Hinnanguliselt saab esitada avaldusi ligikaudu neljasajale eri valdkonna sotsiaalsele töökohale,» ütles Teniste. «Sel aastal laiendame töökohtade ringi ning lisaks reisisaatjate ja koristajate kohtadele loome uusi sotsiaalseid töökohti sotsiaalhoolekande ja heakorra valdkonnas. Ka eelseisval tööbörsil tulevad pakkumisele pargi- ja kalmistuvahtide, hooldustöötajate assistentide, puuetega inimeste abistajate ja muud sellised töökohad.»

2010. aastal tegeleb Tallinn jätkuvalt nii sotsiaalsete töökohtade loomisega, ettevõtete toetamisega uute töökohtade loomisel kui ka töötute rakendamisel heakorratöödel. Hinnanguliselt pakub linn tänavu 2500 töötutele rakendust erinevates valdkondades, neist 1500 sotsiaalsetel töökohtadel.

Näiteks Kadrioru park võtab pargivahtide ja abitöölistena ametisse 117 inimest ning lisaks sellele vajatakse alates aprillist 15 pargivahti-abitöölist Tallinna lillefestivalile. Sotsiaalhoolekandes saab esialgu tööd aga 20 inimest.

Linnaeelarves on sel aastal sotsiaalsete töökohtade loomiseks ette nähtud ligikaudu 70 miljonit krooni. Lisaks linna ettevõtetes ja allasutustes olevatele töökohtadele toetab linn eelmise aasta teisest poolest ka eraettevõtteid, kes on valmis looma sotsiaalseid töökohti oma ettevõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles