Valnerit ähvardab Võrumaa Teataja juhi kohalt vallandamine

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner.
Sulev Valner. Foto: Peeter Langovits

Jaanuari lõpus Võrumaa Teataja juhiks nimetatud Sulev Valnerit ähvardab juba vallandamine, sest aastavahetusel samalt kohalt lahti lastud Kalev Annom korraldas ajalehes võimupöörde.


Eilsele erakorralisele aktsionäride üldkoosolekule marssisid Annomit esindav vandeadvokaat Leonid Tolstov ja teise ajalehe eksjuhti pooldava aktsionäri Naima Navi esindaja Peeter Viirsalu.



Ebameeldiv seis

Mõlemal juristil olid kaasas volitused ja koos tegid nad ettepaneku valida ajalehe nõukogusse lisaks senisele kahele veel kolm uut liiget – Kalev Annomi poja Anti Annomi, Külliki Sikaste ja Gert Kuusi. Ettepanek läks läbi, sest Navi ja Annomi käes on AS Võru Teataja napp enamusosalus.



Nõnda jäidki vähemusse ülejäänud kaks nõukogu liiget, Maire Kriis ja Marko Jakobi, kes Annomi detsembri lõpus seoses ajalehe vara väidetavate kuritarvitustega vallandasid.



Krediidiinfo andmeil on Võru Teataja nõukogu uus liige Gert Kuus olnud seotud 153 äriühinguga, millest mõnega on mehel siiani pistmist. Kuus tegeleb firmade asutamisega, ent raportitest leiab ka viiteid tema tegevusele firmade likvideerijana.



Valner ega aktsionär Maire Kriis ei varjanud eile šokki ja hämmeldust Annomi jõulise käigu üle. «Ei Navi ega Annom pole pärast eelmise aasta lõppu kordagi Võrumaa Teataja toimetuses käinud ega lasknud endaga kontakti võtta,» lausus Valner. «Isegi tähitud kirju on tagasi saadetud. Ei võeta vastu telefoni, ei vastata e-kirjadele.»



Valner ei osanud eile ennustada, kas ta võetakse nüüd ametist maha. «Endine juhatuse esimees lõi olukorra, kus tema käes on enamus, ja ma ei tea, mida ta selle enamusega peale hakkab,» märkis Valner. Ta lisas aga, et peatoimetajaks asumine oli nagunii risk. «Kui mu karjäär siin lühikeseks jääb, pöördun tagasi algse plaani juurde aasta rahulikult maal veeta,» lausus ta.



Kalev Annomi vallandamise põhjus oli audiitori märkus 2008. aasta majandusaasta aruande juures. Lihtsas keeles tähendab see, et ettevõtte raamatupidamises valitses anarhia.



Võru Teataja aktsionäri ja Annomi vallandamises osalenud Maire Kriisi hinnangul ei teinud Annom vahet enda ja ettevõtte varal ning peagi on kavas esitada politseile tema tegevuse uurimiseks ka avaldus.



Samas ei kontrollinud nõukogu tükk aega Annomi tegevust nii, nagu pidanuks.



Lihtsalt tööriist


Kalev Annom keeldus eile kommentaaridest ja soovitas leppida vandeadvokaat Leonid Tolstovi vastustega. Tolstov nentis, et tegi eile lihtsalt oma tööd. «Pooled on tülli läinud ja kuna nüüd ei suudeta ühe laua taga istuda, saadeti kohale advokaadid,» selgitas ta.



Tolstov ei osanud vastata küsimusele, kes on uued Võru Teataja uued nõukogu liikmed ja mis saab Valnerist. «Saage aru – mina olen lihtsalt tööriist.» Tolstov lisas, et loomulikult ei muudetud nõukogus jõudude vahekorda lihtsalt selle muutmise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles