Kaitseliidu rahvamatkal meenutatakse admiral Pitkat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Pitka monument.
Johan Pitka monument. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Homme korraldab Kaitseliidu Järva malev admiral Johan Pitka mälestuseks neljandat korda 20 km pikkuse Pitka rahvamatka Jalgsemalt Peetrisse, 19. veebruaril möödub admirali sünnist Jalgsema külas 138 aastat.

Matk algab Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest hommikul kell 10 ning peaks lõppema sooja supi söömise ning auhindade loosimisega Peetris 15.30
paiku, teatas Kaitseliidu Järva maleva pressiteade.

Kell 9 stardib Peetrist, kuhu matkalised saavad jätta oma autod, buss koos matkalistega Jalgsemale, kus toimub matka avamine.

Kaitseliidu Järva malev staabiülema kapten Vello Popsi sõnul on matkale registreerunud juba üle 330 osaleja.

«Esimesest Pitka matkast 2007. aastal võttis osa 120 matkajat kuid eelmisel aastal oli osalejaid juba üle 300, sel astal veelgi enam,» täpsustas Pops.

20 kilomeetri pikkusel matkarajal, mis kulgeb mööda külavaheteid Jalgsemalt Peetrisse kostitatakse matkalisi ka kuuma tee ning saiakestega. Kõik matkalised, kel on ette näidata kolme osalemiskorda kinnitav matkakaart, saavad endale matka sümboolikaga salli.

Kaitseliidu Järva Malev palub kõikidel osavõtjatel selga panna ilmastikule sobivad ja võimalusel erksate värvidega rõivad. Omal kohal on kindlasti ka soe tee, suupisted ning hea tuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles