Liiklussurma põhjustaja ei taha kannatanule raha maksta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Ain Protsin

Inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustamise eest Tartu maakohtu mullu sügisel langetatud otsusega süüdi jäänud mees viis kaasuse ringkonnakohtusse, kuna pole rahul temalt kannatanu kasuks suure rahasumma väljamõistmisega.

44-aastane Kaido Tammjärv ei apelleerinud talle määratud tingimisi vangistust, küll aga taotleb, et kohus jätaks läbi vaatamata kannatanu tsiviilhagi ning ei kohaldaks tema suhtes lisakaristust, milleks oli juhtimisõiguse peatamine pooleks aastaks.

Tartu ringkonnakohus langetab otsuse märtsi keskel.

Tartu maakohus tunnistas mullu novembris Tammjärve süüdi inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustamises ettevaatamatusest ning karistas teda kaheaastase tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus Tammjärvelt kuueks kuuks mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Samuti peab Tammjärv esitatud tsiviilhagide katteks kannatanute kasuks hüvitama 222 200 krooni ning menetluskuludena tasuma 15 042 krooni.

Raske õnnetus juhtus mullu 26. jaanuari hommikul kella 8.18 ajal Kambja vallas Põlva-Reola maantee 26. kilomeetril, kui Sirvaku kurvis põrkasid kokku Tammjärve juhitud Mercedese veok ja Ford Transiti kaubik, mille roolis oli 19-aastane Kristo. Kokkupõrke tagajärjel kaubik süttis ning seda juhtinud noormees hukkus.

Liiklustehniline ekspertiis tuvastas hiljem, et Tammjärv ei valinud halbadele ilmaoludele vastavat sõidukiirust, kaotas kurvis veoki üle kontrolli ja kaldus vastassuunavööndisse.

Õnnetuskohas oli asfaltkattega sõidutee kaetud värskelt sadanud lörtsi ja soolalumeseguga ning ka õnnetuse hetkel sadas lörtsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles