Suri orientalist Linnart Mäll

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnart Mäll.
Linnart Mäll. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna hommikul suri 72. eluaastal pärast rasket haigust orientalist ja tõlkija, Tartu Ülikooli orientalistikakeskuse juhataja, Eesti Akadeemilise Orientaalseltsi aupresident ja Eesti Budismi Instituudi president Linnart Mäll.

Enam kui 100 teadustöö ja üle 20 tõlkeraamatu autorina oli ta eesti teadusliku orientalistika rajajaid. Tema tõlkes on ilmunud mitmed India ja Hiina kultuuri baastekstid. Tema elutöö põhiosa oli pühendatud budismi ja budistliku kultuuri uurimisele ja vahendamisele.

Linnart Mäll oli aktiivne ka poliitikas. Ta oli Eesti Kongressi ja Eesti Komitee ning Põhiseaduse assamblee liige, Esindamata Rahvaste Organisatsiooni rajajaid ja esimene esimees. Linnart Mälli autasustati Valgetähe ja Riigivapi ordenitega, Tartu Ülikooli väikese medali ning kahel korral Esindamata Rahvaste Orgnisatsiooni medaliga.

2008. aastal sai ta oma tööde eest humanistlike baastekstide uurimise alal riigi teaduspreemia humanitaarteaduste alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles