Kohus alustab uuesti naise kägistaja protsessi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru maakohus peab järgmisel nädalal alustama uuesti protsessi naise surnuks kägistamises süüdistatava mehe üle, kuna varem tema süüasja arutanud kohtunik läks pensionile.


Kohus pidas tapmises ja kehalises väärkohtlemises süüdistatava 21-aastase Aleksandri süüasjas eelistungi esmakordselt mullu septembris ning avaistung oli tänavu jaanuaris. Kuna aga süüasja arutamist juhtinud kohtunik läks veebruari alguses pensionile, alustab kohus protsessiga algusest peale ning peab esmaspäeval uue eelistungi.

Uurimisandmetel toimus raske kuritöö mullu ööl vastu 23. märtsi kella 1.30 ajal Narvas Kangelaste tänaval asuvas korteris, kus purjus Aleksandr tuli oma endise elukaaslase juurde ning läks tülli tema 26-aastase õega. Mees paiskas naise maha ning kägistas ta nöörijupiga surnuks.

Seejärel ründas Aleksandr oma 20-aastast endist elukaaslast, kellele tekitas kägistamisega füüsilist valu.

Politsei pidas Aleksandri kiirelt kinni ning juba esimesel ülekuulamisel tunnistas ta oma julmad teod üles.

Prokuratuur esitas Aleksandrile süüdistuse kehalises väärkohtlemises ning tapmises, mille eest näeb karistusseadustik kohtus süüdimõistmisel ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles