Ärma talu ülalpidamine läks odavamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma talu..
Ärma talu.. Foto: Toomas Huik.

Masu annab tunda ka presidendipaari elus - mullu kulus Ilveste kodutalu ülalpidamisele 180 000 krooni vähem kui 2008. aastal.

Presidendi kantselei andmetel kulus eelmisel aastal Viljandimaa Ärma talu ülalpidamiseks 842 415 krooni, 2008. aastal oli see üle miljoni krooni, kirjutab Õhtuleht.

Päevas kulutab Ärma talu riigiraha üle 2800 krooni, sellest suurim summa kulub personalile - talusse on Ilvese presidendiaja lõpuni palgatud perenaine ja kaks aednikku, kelle tasustamiseks koos sotsiaalmaksuga kulus mullu 346 615 krooni.

Kulukuselt teisel kohal on küte, elekter, valveteenus ja kinnistu korrashoid, mille eest tuli mullu maksta peaaegu 300 000 krooni.

Kohustuse tagada presidendile töö-, elu ja esindusruumid koos nende korrashoiu ja kasutamisega seotud teenustega on kantseleile pandud presidendi ametihüve seadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles