Prooviloendusel on osalenud üle 3800 inimese

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Margus Ansu

Järgmise aasta rahva ja eluruumide prooviloenduse esimesel etapil on statistikaametile oma andmed esitanud 3815 inimest.


Pühapäeval lõpeb e-loendus, kus inimesed saavad end ise veebis loendada, alates 5. märtsist külastavad statistikaameti loendajad neid prooviloenduspiirkondade elanikke, kes e-loendusel ei osalenud või jätsid ankeedi täitmise pooleli.

Prooviloenduspiirkondadest on e-loendusel kõige edukam olnud Rae valla Peetri küla, kus on loendatud 420 inimest. Veel on olnud rohkem osalejaid Viimsi valla Rohuneeme ja Kelvingi külas.

«Märkimisväärne huvi on e-loenduse vastu olnud ka inimestel väljaspool prooviloenduse piirkondi, kes on katsetamise mõttes ankeete täitnud,» rääkis REL 2011 projektijuht Diana Beltadze.

Ta tuletas meelde, et praegu on paljudel e-loendusel osalejatel ankeedid lõpuni täitmata. «Palume lõpetada poolelijäänud ankeedid, sest vaid nii saab inimese loendatuks lugeda,» lisas ta.

Kuni pühapäeva, 21. veebruarini toimuval e-loendusel saab osaleda Statistikaameti elektroonilises andmete esitamise keskkonnas eSTAT.

Neid prooviloenduspiirkondade elanikke, kelle ankeet e-loendusel pooleli jääb, külastab 5.-31. märtsil statistikaameti loendaja.

REL 2011 prooviloendusega loendatakse üle 10 000 inimese ja nende eluruumi.

Prooviloenduseks on valitud üle Eesti võimalikult erinevad piirkonnad ja asustustüübid, et testida põhjalikult loenduse korraldust ja infosüsteeme. Prooviloendus toimub Tallinnas, Narvas, Püssis, Pärnu-Jaagupis, Paides, Aravetel, Rae, Rõuge ja Viimsi vallas.

Järgmise aasta rahvaloendus on Eestis üheteistkümnendat korda. Varasemad loendused on toimunud 1881., 1897., 1922., 1934., 1941., 1959., 1970., 1979., 1989. ja 2000. aastal. 2010. ja 2011. aastal toimuvad rahva ja eluruumide loendused enamikus maailma riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles