Kiiruskaamera fikseeritud rikkumisele järgneb tänasest hoiatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Politsei alustab tänasest politsei kiiruskaameratega fikseeritud lubatud sõidukiiruse ületanutele kirjalike teavituste postitamist.


Nüüdsest saadetakse kiiruskaameratega fikseeritud lubatud sõidukiiruse ületamiste kohta kirjalik teade sõiduki vastutavale kasutajale või selle puudumisel sõiduki omanikule. Selles on märgitud rikkumise fikseerimise koht, aeg, mõõdetud sõidukiirus ning ületatud kiirus, teatas politsei- ja piirivalveamet. Käesolevas etapis ei kaasne teatisega veel hoiatustrahvi - kirja eesmärk on juhte hoiatada ning teavitada.

Tänasest rakendunud hoiatamismenetluse mooduli täieliku töökindluse tagamiseks jätkub veel süsteemi testimine. Kuna seadmete võimalikke vigu saab välja selgitada vaid testimise kaudu, pole esialgsed tõrked hoiatamismenetluse mooduli töös välistatud.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa kinnitusel on kiiruskaamerate kasutuselevõtu eesmärk tagada piirkiirusest kinnipidamine ning seeläbi liiklusõnnetustes hukkunute ja vigastatute arvu vähendamine. «Tahame, et lõikudel, kuhu kaamerad on paigaldatud, need ka oma rolli täidaksid ning liiklust rahustaksid. Eesmärgiks on liiklusohutuse suurendamine, mitte trahvisummade kogumine. Soovime, et kiirust ületavad autojuhid oma käitumise üle mõtlema hakkaksid ning usume, et paljudele piisab selleks ka teavituskirjast.»

Kuigi teatisele pole esialgu veel märgitud hoiatustrahvi summat, näitab selle saamine siiski kiiruseületamise tuvastamist.

Kui praeguses etapis piirdutakse teavituskirjaga, siis tulevikus määratakse kiiruseületamise puhul hoiatustrahv mootorsõiduki registrijärgsele omanikule või vastutavale kasutajale, kui viimane on registrisse kantud. Hoiatustrahvi suurus on 50 krooni iga lubatud sõidukiirust ületava kilomeetri kohta.

Miilitsa sõnul hakatakse trahve määrama siis kui kogu süsteem on töökindel ja testitud. Millal see juhtuda võiks, ei soovinud ta praegu öelda. Miilits ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et kõik 16 kaamerat on teedel, infosüsteem valmis ja trahvimiseni loodetakse jõuda lähiajal.

Tarmo Miilitsa kinnitusel on kiiruskaameratest juba kasu sündinud, statistika näitab, et kohtades, kuhu kaamerad on pandud, on kiiruseületamisi oluliselt vähem. Miilits täpsustas, et süsteem arvestab ka veaprotsendiga. Ta märkis, et üheksakümne alas hakatakse trahve määrama, kui auto sõidab kiirusega 97 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles