Eksamikeskus: 50-protsendine lävend ise eksamit ei lihtsusta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksamite tulemused käes.
Riigieksamite tulemused käes. Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Riigieksamite lävendi tõstmine 50 protsendile ei tooks eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse kinnitusel automaatsel kaasa lihtsamaid eksameid, vaid selleks oleks vaja eraldi otsuseid.


Aimi Püüa, kes juhib eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse üldhariduse õppekavade ja eksamite osakonda, rääkis ERRi uudisteportaalile, et üks-ühese seose loomine eksami lävendi ja eksami raskusastme vahel on väga tugev lihtsustus.

«Kohustusliku riigieksami ja 50 punkti lävendi puhul tuleb eksamit muuta küll, aga mitte lihtsalt kergemaks,» rääkis Püüa, öeldes, et lävend ei määra praegu eksami sisu ega tee seda ka tulevikus.

Tema hinnangul tuleb eelkõige kokku leppida selles, mida eksamiga taotletakse - kas anda noorele positiivne elamus või saada objektiivne ülevaade sellest, kuidas on õpilased õppekavas toodud õpitulemused tegelikkuses saavutanud.

Teise eesmärgi täitmiseks on Püüa arvates vajalik võimalikult täpselt kaardistada tegelik olukord ja saadud info alusel muuta vajadusel õppekavu, õpetaja koolitamist, õppekirjandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles