World Press Photo valis välja maailma parimad pressifotod

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta maailma parim pressifoto. Foto autor Pietro Masturzo tegi fotoloo Iraanis valitsevast meeleolust pärast presidendivalimisi, tabades muu hulgas katusel valimistulemuste pärast endast välja aetud naise.
Eelmise aasta maailma parim pressifoto. Foto autor Pietro Masturzo tegi fotoloo Iraanis valitsevast meeleolust pärast presidendivalimisi, tabades muu hulgas katusel valimistulemuste pärast endast välja aetud naise. Foto: SCANPIX

World Press Photo peakontoris Amsterdamis valiti möödunud nädalal 53. korda maailma parimad pressifotod. Mulluste piltide eest sai peavõidu vabakutseline Itaalia fotograaf Pietro Masturzo, kes teenib oma tabamuse eest Canoni kalli fototehnika ja 10 000 eurot ehk 156 000 Eesti krooni.


Masturzo võidufoto sündis mullu 24. juunil Teheranis, mil inimesed kogunesid katustele ja rõdudele, et näidata oma vastumeelt presidendivalimiste tulemuste suhtes. «See foto lisab uudisele teise dimensiooni. See puudutab lugejat nii visuaalselt kui emotsionaalselt,» ütles žürii esimees Ayperi Karabuda Ecer võidutöö kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles