Jaan Tammsalu: mõte homoabieludest vajab seedimist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tammsalu
Jaan Tammsalu Foto: Uwe Gnadenteich

EELK Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu sõnul ei saa Eesti ennast homoabielu küsimustes lääneriikidega võrrelda.

Tammsalu sõnul ei ole ta puutunud kokku inimestega, kelle jaoks oleks partnerlusseaduse puudumine probleemiks. Tammsalu sõnul ei pea kohe nördimust avaldama, kui läänes ollakse paljudes asjades meist ees. «Pole mõtet nuriseda, miks meil kõik samas tempos ei liigu. Me olemegi lääneriikidest oma arengus vähemalt 50 aastat taga,» märkis õpetaja.

Tema hinnangul ei saa nii olulisi teemasid nagu näiteks homoabielud tagant kiirustada. «Inimestele tuleb anda aega, et nad saaksid asjad läbi seedida,» ütles Tammsalu.

Mis puutub aga põhiseaduse küsimusse, mille kohaselt on kõik inimesed seaduse ees võrdsed, siis Tammsalu sõnul paraku väga paljud inimesed tahaksid endale mingeid õigusi, mida neil pole. «Näiteks mõned täiskasvanud tahaksid lastega abielluda, aga kõike ei saa lubada,» seletas Tammsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles