Kohus saatis sarivägistaja aastateks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja saatis teisipäeval aastateks vangi seksuaalkurjategijast mehe, kes süüdistuse järgi ahistas enam kui aasta jooksul Haapsalus naisi.

Kohus mõistis 1984. aastal sündinud Rommerdi süüdi korduvas vägistamises, röövimises ning varguses ning karistas teda lühimenetluse korras viie aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega.

Mehel tuleb tasuda ka esimese astme kuriteo eest riigi tuludesse 10 875 krooni ning hüvitada kaitsjatasu ja DNA-ekspertiisi kulu kokku ligi 16 000 krooni ulatuses.

Süüdistuse järgi tungis Rommerd 2008. aasta juulist kuni mullu augustini Haapsalus viiel korral kallale erinevatele naistele, et neid vägistada ja röövida.

Eeluurimisel kogutud andmetel õnnestus ühel juhul kurjategijal ohver vägistada, kolmel juhul see aga ei õnnestunud kannatanute vastupanu tõttu ja vägistamine jäi katse staadiumisse. Ühel juhul varastas ta kannatanu mahakukkunud asjad ning kahel juhul kvalifitseerus tema tegevus röövina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles