Õhutõrje reservõppus osutus ootamatult menukaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjekahurite proovilaskmised Nõval 12. veebruaril 2010.
Õhutõrjekahurite proovilaskmised Nõval 12. veebruaril 2010. Foto: Kaitseväe peastaap

Reservväelaste oodatust suurem osavõtt käimasolevast õhutõrjepataljoni reservõppekogunemisest andis võimaluse lisaallüksuse moodustamiseks. 


Täna viiakse keskpolügoonil läbi lahinglaskmised eri tüüpi sihtmärkidele ja täidetakse püstitatud taktikaline ülesanne, teatas kaitseväe peastaap.

Seni on reservüksuse juhtkond värskendanud reakoosseisu teadmisi ja oskusi meeskonna- ja rühmataktikas.

«Vaatamata sellele, et reservväelased teenisid aega aastaid tagasi, pole nende põhiteadmised ja -oskused oluliselt vähenenud,» ütles õhutõrjepataljoni ülema major Mati Tikerpuu.

«Seda tõestasid ka eelmisel nädalal Nõval Liivase rannal toimunud laskmised, kus õhusihtmärgid olid väikesed mudellennukid. Nii väikese lennuki tabamist võiks nimetada õnnelikuks juhuseks. Et aga tabatud sai kaht lennukit, võib kindlusega öelda, et reservväelaste väljaõppetase on õnnefaktorist sõltumata kõrge.»

Lisaks reservväelaste headele laskeoskustele näitasid Nõva lahinglaskmised kaitseväe peastaabi hinnangul ka seda, et kaitsevägi suudab isegi looduskaitsealal tegutseda keskkonnale mõju avaldamata.

Õppuse eesmärk on meelde tuletada ajateenistuses omandatu ja harjutada reservväelaste tegutsemist oma üksuse koosseisus.

Õhutõrjujate reservõppekogunemine lõpeb 19. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles