Prokurör kaebab Liis Haaveli kohtuotsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel
Liis Haavel Foto: Peeter Langovits

Ringkonnaprokurör Vallo Kariler kaebab Harju maakohtu otsuse vanuritelt raha ja kodude väljapetmises süüdi mõistetud Liis Haaveli kohta edasi, sest pole rahul talle määratud karistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles, et prokurör pole rahul Haavelile määratud karistusega, kuna tema taotles naisele reaalset karistust, kuid kohus määras sellest enamiku vaid tingimisi.

Apellatsioonkaebuses taotleb Kariler naisele täielikult reaalset vangistust.

Kaaskohtualustele Vello Loitile ja Raivo Palmrele määratud karistusi Kariler ei vaidlusta.

Prokurör nõudis Liis Haavelile vanuritelt kelmuste eest nelja aasta, nelja kuu ja 12 päeva pikkust reaalset vangistust.

Möödunud neljapäeval tehtud otsusega määras Harju maakohus naisele nelja-aastase vangistuse, millest reaalselt tuleb ära kanda vaid kuus kuud. Ülejäänut ei pöörata täitmisele, kui Haavel ei pane viieaastase katseaja jooksul toime uusi kuritegusid.

Liis Haavel tunnistati (30) süüdi kelmuses, arvutikelmuses, tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ja varguses. Lisaks osaliselt reaalsele vangistusele peab naine maksma kohtukulud ja hüvitama kannatanute tsiviilhagid.

Vello Loit (45) mõisteti süüdi kelmuses ja määrati tingimisi vangi 2 aastaks ja 6 kuuks 3-aastase katseajaga kriminaalhooldaja kontrolli all. Temalt mõisteti välja 6525 krooni sundraha, ekspertiisitasu 2064 krooni ja kaitsjatasu 1209 krooni.

Raivo Palmre (59) mõisteti süüdi kelmusele kaasaaitamises ja tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises, talle määrati karistuseks 6 kuud vangistust tingimisi 3-aastase katseajaga. Tema peab maksma 6525 krooni sundraha ning 1000 krooni kaitsja tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles