Eilsel tööbörsil esitas ankeedi 3503 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel töömessil moodustus töökoha ihkajatest hiigelpikk järjekord.
Mullusel töömessil moodustus töökoha ihkajatest hiigelpikk järjekord. Foto: Toomas Huik.

Kui Tallinna ettevõtlusameti töötajad olid kõik eilsel lauluväljaku ruumides toimunud tööbörsil roosadesse kastidesse lastud ankeedid kokku lugenud, sai lõplikuks arvuks 3503.


Kõige enam ehk 1124 avaldust laekus pargi- ja kalmistuvahi koha saamiseks. Järgnesid sotsiaalvaldkonna töökohad 904, reisisaatjate ja busside koristajate töökohad 748, reisisaatjate ning trollide ja trammide koristajate töökohad 663  ning teiste valdkondade töökahad 64 ankeediga.

Umbes 50 ankeeti edastatakse ka eraettevõtetele , näiteks bussifirmale Sebe ja mõnele puhastusettevõttele, kes on huvitatud sotsiaalsete töökohtade loomisest.

Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste ütles, et ebasobivateks kandidaatideks osutusid kõik need tööotsijad, kes ei ole rahvastikuregistri andmetel Tallinna elanikud ning pole end töötukassas arvele võtnud.

Edasine töö käib Teniste sõnul nii, et kõik ankeedid sorteeritakse töövaldkondade järgi ning seejärel edastatakse need ettevõtete ja linna allasutuste personalitöötajatele, kes tutvuvad töölesoovijate andmetega ning valivad välja sobivad kandidaadid. Sellele järgnevad juba tavapärased töövestlused.

Pärast töövestlusi saavad kandidaadid teate töökohale sobivuse või mitte väljavalituks osutumise kohta. Teade edastatakse neile tavalise kirja, telefoni või elektronposti teel.

«Nagu tavapäraselt, saab otsustavaks kohtumine personalitöötajaga, kus selgub kandidaadi lõplik vastavus antud töökoha nõuetele,» märkis Teniste.

Teniste ütles, et esimesed tööbörsil tööd saanud inimesed alustavad oma ametikohal tegevust juba märtsis ja aprillis. Näiteks Paljassaare pargivahid peavad alustama lausa 1. märtsist. Viimane osa sotsiaalsetel töökohtade konkursil edukaks osutunud inimestest alustab tegevust 1. juunist.

Eile Tallinna lauluväljakul toimunud tööbörsil pakkus linn välja 400 sotsiaalset töökohta. Seekord olid peale reisisaatjate ning trammide, trollide ja busside koristajate väljapakkumisel ka pargi- ja kalmistuvahtide ning mitmesugused sotsiaalvaldkonda kuuluvad töökohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles