Tallinna kelgutajatele möödus vastlapäev õnnelikult

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlapäev Tallinna Lauluväljakul
Vastlapäev Tallinna Lauluväljakul Foto: Jelena Rudi

Kui Tartus oli eilne vastlapäeva õhtu traumapunktile kibe tööaeg, siis Tallinna haiglatel tavapärasest rohkem patsiente polnud.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles, et erakorralise meditsiini osakonda pöördus eile küll mitmeid inimesi, kes olid kelgutamisel põrutada saanud. «Aga traumade koguhulk ei olnud suurem kui tavaliselt,» lisas ta.

Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Piret Valdeku ütles, et eile pöördus vastuvõtule kaks inimest, kes olid vastlaliugu lastes viga saanud. «Tänase jooksul on viiele eilsele vastlapäeva kelgutajale diagnoositud põrutus,» lisas ta. 

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas kinnitas samuti, et vastlapäev polnud kiirabile tavapärasest töörohkem. «Lumine ilm on kestnud juba kaua ja traumasid oli tavalisel hulgal,» ütles ta. «Käisin eile ka ise mitmel pool väljas ja suuri rahvahulki ei olnud küll kusagil märgata.»

Tartus Maarjamõisa haigla traumapunktis seevastu registreeriti vastlapäevaga seotud vigastusi eilse päeva jooksul tervelt 19. Neist kuus olid lapsed, aga enamik alla 30-aastased noored inimesed. Kõige vanem õnnetu vastlaline oli 56-aastane. Tõsisemaid vigastusi oli vastlaliu tõttu eile seitse, millest viis luumurrud ja kaks liigesenihestused.

Vastlapäeva puhul oli eile Tallinnas mitmel pool vabaõhuüritusi. Lauluväljakul toimub kogu perele mõeldud meelelahutusüritus Talverõõm, mille käigus peeti maha ka samanimelise kelguvõistluse teine osa.

Eesti Vabaõhumuuseumi kelgumäed olid Nätsi tuuliku juures ja tuulikute mäel, millele lisandus muid põnevaid tegevusi.

Mustamäel peeti vastlapäeva Männi pargis, kus linnaosavalitsus korraldas kõikidele linnaelanikele vastlatralli.

Tallinna Noorsootöö Keskuse noortekeskused tähistasid vastlapäeva Kristiines Kotka staadionil suure Kelguralliga.

Tartus on kelgutajate meelispaikadeks Kassitoome ja lauluväljaku nõlvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles