Krista Kodres: kuidas kujuneb Tallinna nägu?

Krista Kodres
, kunstiteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks vahevariant Eesti Näituste maa-ala planeerimisel 2008. aastast: Ike Volkovi struktuuriplaani kohaselt täidaks lauluväljaku ja Maarjamäe lossi vahelist ala Pirita tee ääres ligi 20 uut korter- ja ärimaja, neist kõrgeimad oleksid 14-korruselised. Maketil on praegune hoonestus kujutatud valgena, juurde planeeritud hooned on halli värvi.
Üks vahevariant Eesti Näituste maa-ala planeerimisel 2008. aastast: Ike Volkovi struktuuriplaani kohaselt täidaks lauluväljaku ja Maarjamäe lossi vahelist ala Pirita tee ääres ligi 20 uut korter- ja ärimaja, neist kõrgeimad oleksid 14-korruselised. Maketil on praegune hoonestus kujutatud valgena, juurde planeeritud hooned on halli värvi. Foto: repro / VRK Projekt

Kunstiteadlane Krista Kodres kirjutab, et sarnaselt õiguskantsleriga igatseb temagi linnaplaneerimises enamat, avalikkuse ja ekspertide osalusel toimuvat kaalutletust.

Hiljuti meedias avalikustatud Tallinna Näituste väljaku uus detailplaneering sunnib taas mõtlema, kes Eesti pealinna ilmet kujundab. Selleks võtsin üle hulga aja läbi vaadata linnavalitsuse kodulehe linnaplaneerimise ameti saidid. Neilt saab aimu ameti eesmärkide ja ülesannete, algatatud planeeringute, struktuuri ja töötajate palkade kohta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles