Kõrged lumevallid ohustavad lapsi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugust pilti võib Tallinnas näha mitte ainult Lasnamäel Mustakivi keskuse juures, vaid teisteski linnaosades. Kuigi eeskiri nõuab teeomanikult ehk siis linnavalitsuselt üle 70 cm ulatuvate lumevallide kõrvaldamist, ei täideta seda nõuet sageli isegi kesklinnas, kus on tihe liiklus ja palju lapsi.
Niisugust pilti võib Tallinnas näha mitte ainult Lasnamäel Mustakivi keskuse juures, vaid teisteski linnaosades. Kuigi eeskiri nõuab teeomanikult ehk siis linnavalitsuselt üle 70 cm ulatuvate lumevallide kõrvaldamist, ei täideta seda nõuet sageli isegi kesklinnas, kus on tihe liiklus ja palju lapsi. Foto: Toomas Huik

Mõni päev tagasi sai Tallinnas viga kümneaastane laps, kes jäi veoauto ja kõrge lumevalli vahele. Samal päeval jäi Kohtla-Järvel auto alla 14-aastane tüdruk, kes ei märganud lumehange tagant lähenevat autot.

Politsei ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei osakonna komissar Riho Tänak kinnitasid, et kõrgete lumevallide tõttu on viimasel ajal nii pealinnas kui igal pool mujal Eestis liikluses tekkinud hulgaliselt ohtlikke olukordi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles