Üliõpilased kaebasid sõidupiletihinnad Euroopa Komisjoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidupiletid.
Sõidupiletid. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud (TÜÜL) esitas täna Euroopa Komisjonile kaebuse seoses Tallinna linnavolikogu otsusega kehtestada üliõpilaste sõidupiletitele hinnaerisused.

TÜÜL on seisukohal, et Tallinna linnavalitsuse vastu võetud määrus ei ole kooskõlas Euroopa Liidu aluslepingutes sätestatud kauba, teenuste ja tööjõu vaba liikumise põhimõtetega.

TÜÜL palub Euroopa Komisjonil algatada menetlus Eesti Vabariigi suhtes Tallinna linnavolikogu otsuse mittevastavuse tõttu Euroopa Liidu aluslepingutele.

«Usume, et Tallinna linnavolikogu otsus läheb vastuollu Euroopa Liidu siseturu reeglitega. Ootame samal ajal ka õiguskantsleri menetluse otsust, mis peaks tulema lähema kuu jooksul,» märkis TÜÜLi juhatuse esimees Getter Tiirik.

Tallinna linnavolikogu võttis 17. detsembril 2009 vastu määruse, millega tõsteti alates 1. veebruarist 2010 enam kui kolm korda sõidupiletite hindasid väljastpoolt pealinna pärit tudengitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles