Faasan jahimõisniku moodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faasanipada: hautis tõstetakse ahjuvormi, kaetakse filotainast kaanega ja küpsetatakse üle. Pildil pilk tainakaane alla.
Faasanipada: hautis tõstetakse ahjuvormi, kaetakse filotainast kaanega ja küpsetatakse üle. Pildil pilk tainakaane alla. Foto: Merrit Kiho

Faasani tõid kunagi Eesti metsadesse mõisnikud küttimise tarvis. Lind kohanes meie kliimaga ja paljunes edukalt ka looduses.

 Et esimese ilmasõja ajal korjati jahimeestelt relvad, kasvas röövloomade ja -lindude arv ning faasanid hävisid. Praegu on faasan meil ainult farmilind ja kahjuks on tema kasvatamine nii kulukas, et sellega tegelevad vähesed.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles