Afganistanis sai viga Eesti sõdur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelane Afganistanis operatsioonil Moshtarek.
Eesti kaitseväelane Afganistanis operatsioonil Moshtarek. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna hommikul sai Afganistanis isetehtud pommi plahvatuse tagajärjel vigastada Eesti sõdur, kuid tema elu ohus ei ole.


Kaitseväe peastaabi teatel on haavatud sõdur teadvusel ja viibib haiglas. «Täna hommikul sai IED plahvatuses üks Esctoy-9 kaitseväelane vigastada,» alustas täna kell 13 välisministeeriumis Afganistani-teemalist pressibriifingut kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli. «Haavatu on praeguseks evakueeritud hospitali. Tema elu ohus ei ole, lähedasi on informeeritud.»

Väli sõnul ei plahvatanud õnneks selle pommi pealaeng, mistap sõduri vigastused on väiksemad kui tavaliselt sellistel juhtudel.

«Nagu te ilmselt teate, on isevalmistatud lõhkekehad asi, mida vastane väga laialdaselt kasutab,» märkis brigaadikindral Väli. «Statistika ütleb, et 2007. aastast 2009. aastani on 85 protsendil IEDdest põhilaenguna kasutatud ammooniumnitraati ehk maakeeli öeldes väetist.»

«IEDd, mida oleme kohapeal leidnud, ei ole tehniliselt keerulised, kuid paraku laengud lähevad järjest suuremaks,» nentis Väli.

Mässuliste isevalmistatud pommi plahvatuses sai surma 15. detsembril langenud Estcoy-9 liige, nooremseersant Kristjan Jalakas.

Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis käib Talibani-vastane NATO suuroperatsioon Moshtarek. Sellel osaleb sõjaväelasi kuuest riigist: Eestist, Suurbritanniast, Kanadast, Prantsusmaalt, USAst ja Afganistanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles