Inspektorid tabasid Lääne-Virumaal vähkide röövpüüdjad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähipüügil tuleb paljusid asju silmas pidada.
Vähipüügil tuleb paljusid asju silmas pidada. Foto: Ove Maidla / Postimees

Keskkonnainspektorid tabasid kolmapäeval Lääne-Virumaal Rakke vallas ebaseaduslikult vähipüügilt kaks noormeest, kelle saagiks langes 228 jõevähki.


Kolmapäeval tuli Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile teade, et Rakke vallas püütakse vähki. Teadet kontrollima suundunud inspektorid tabasid kaks veekogu äärest lahkuvat noormeest, kellest üks oli pärit Tallinnast ja teine Ida-Virumaalt.

«Esialgu noormehed eitasid vähkide püüki ja seletasid, et püüdsid lihtsalt spinninguga kala, kuid sõiduauto läbivaatusel leiti istmete vahele peidetud vähke täis kilekott,» ütles Ida regiooni peainspektor-nõunik Uno Luht.

Keskkonnainspektsiooni kinnitusel olid püütud vähid veel elus ja lasti veekogusse tagasi.

Inspektsioon käivitas röövpüüdjate vastu väärteomenetluse ja neid võib ebaseadusliku vähipüügi eest karistada kuni 18 000 kroonise rahatrahviga. Noormehi võib ees oodata ka keskkonnakahju hüvitamine, mille suurus on 150 krooni iga ebaseaduslikult püütud vähi eest.

Eestis vähipüügile seatud piirangu kohaselt tohib sel aastal vähki püüda vaid augustis Harju, Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonnas ning selleks peab püüdjal olema ka vastav luba. Lääne-Virumaal on sel aastal vähipüük keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles